RenteSwap

Der er utallige forskellige udgifter, som findes i dannernes private økonomi. I vores driftsbudget er der feks. gaver. Og der er en masse steder, hvor vi kan spare nogle gysser. Her er en række gode tricks, som du kan få uden at betale.

Den mest sandsynlige fremgangsmåde for os til at blive stenrig på, er igennem en kapitalpension. Det postulerede en lærd mand for længe side. For den jævne dansker er det statistisk den mest realistiske metode at blive kapitalstærk på. Så du bør spekulere på, at sætte dig mere ind i alderspension, med de værdiskabende potentialer, der er i din alderspension.

Forsikringer er det du får i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for dækninger. Du bør strikt tænke over dine reelle behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der kan være forsikringer, du slet ikke behøver eller som du godt kan undvære. Det er en vurderet risiko, du må medtage. Efter du har fravalgt, så handler det om at tage dine forsikringsdækninger ned på et lavt niveau. Skal din fritidshus forsikring kun dække for eksempel 60.000 kroner eller/og kan du acceptere en selv risiko på 17.000 dkk, hvis din villa brænder ned til jorden?

Sparekasser er ligeledes et område, hvor der vil være nemme penge at spare. Afvigelsen mellem de dyreste og de mange billige banker er meget stort. Vi snakker om, op mod 2.800 kr /måned for en normal kernehusstand og boliglån. Lån til rækkehus er det største enkelte køb, som mange har. Mange lån er i det hele taget den ting du bør være fokuseret på, når du vil tune din privat økonomi. Et er renteudgifterne, men også kursen er kritisk. Låneomlægning er en ting, der kan forskønne din økonomi. Den vigtigste størrelse er forhaling af lån. Lån kan paralleliseres med forcering af tid. Hvis du kan vente med lån feks. 17 mdr. med at låne pengene og i stedet spare ligesvarende op i denne periode, så får du nedbragt lånstørrelsen, men også dine renteudgifter.

Er du medlem hos en faglig forening, så har du ret til en smule medlemsfordele. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er gode penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle personer har forceret valg af fagforening i overenskomsten. Men man kan altid prioritere blot at nøjes med en akasse. Fagforbund kan bistå dig med både forsikring og sundhedsdækning – så overvej om det er dumt at spare de penge, hvis du lider af f.eks. kritisk sygdom.

Mad er den post i din privat økonomi, der udgør den aller største del. Visse folk kan leve for et lille budget, hver måned, så er der andrefolk, som bruger gigantiske summer på fx fornem take-out. En ting er hvis du køber mad ude i byen på enten restaurant eller grillbiks – men den helt store synder er det mad du køber og tilbereder hjemme. I dette tilfælde er der det normale indkøb i supermarkeder, som man tager med hjem. Desværre er mange offer for impulsindkøb, som har den konsekvens at kvitteringen bliver længere. Et trick er, at du køber dine madvarer på nettet, på de nye e-handlende supermarkeder. Der kan man enten indkøbe normale dagligvarer, men samtidig også de gode fristende udbud af madkasser.

Du bør efterse dine kontoudtog, så du sparer indenfor alle steder af din budget. Så kan du ende med at have et langt sjovere pengebeløb til de forsødende dele i livet. Tak fordi du læste min blog.